Du har väl försäkrat din bil?

Alla som äger en bil, de måste som minst ha det som heter trafikförsäkring. Dock är det värt att även ha en halvförsäkring eller en helförsäkring på bilen. Vad som passar just dig, det har att göra med hur gammal bil du har, vad den är värd, hur mycket du kör med den samt vad för risker det finns. Om du vill jämföra olika försäkringar och bolag, så kan du göra det på crediwizz.se.

Det är som sagt ett krav på att du har en trafikförsäkring. Om du inte har det, eller någon av de två andra så kan det kosta en massa pengar, i onödan!

Hel eller halvförsäkring

Det bästa är att antingen ha en halvförsäkring eller en helförsäkring på bilen. Trafikförsäkring är nämligen bara för att ge ett grundläggande skydd, mot sakskada och personskada som ditt fordon orsakar.

En halvförsäkring ger ofta ersättning vid stöld, brand, maskinskada. Den kan även göra att du får hjälp att bärga bilen om du varit med i en krock eller om bilen stannat. 

En helförsäkring är samma som halvförsäkring men att även en vagnskadedel ingår. 

Olika försäkringar kan ha olika villkor och kosta olika mycket per år. Det är även olika självrisker på dem. Det är rätt bra att jämföra flera olika mot varandra. Det så att du hittar en passande bilförsäkring för dig och din bil, till ett pris du känner dig bekväm med. Enklast jämförelse, det gör du via Crediwizz.

7 Apr 2022