Hitta rätt reservdel

När man behöver reservdelar så blir det alltid problem. Man söker via reg nummer och får fram 32 olika förslag och när man sedan kollar med originalnumret så visar det sig att det finns ytterligare artiklar som man inte ens har sett. Det är så störande att jag ibland kan känna att jag är på väg att spräcka mitt eget topplock! 

Men jag blev rätt förvånad när jag behövde en startmotor till bilen. Sidan jag använde hade en möjlighet att söka via reg nr och det gjorde jag. Jag fick fram 4 förslag. 2 var originaldelar och två var after market och de var halva priset. Busenkelt att jämföra med den del jag har och sen beställa. Tänk om alla bildelsnissar hade gjort så här! 

Hur mycket får en del kosta?

Ja, det är dilemmat med att äga lite äldre bil. Det drar snabbt iväg med pengarna om man säger så. Men att sätta ett tak är svårt. En bil är ju så mycket mer än bara ett transportmedel och har man hittat en man trivs med så är det värt rätt mycket att hålla liv i den. 

Själv sätter jag en gräns på 10 000 kr för en enda reparation. Om det kostar så mycket så får man fundera på om det är värt pengarna. Det lär ju i så fall dyka upp ett par dyra reparationer till inom en snar framtid. Eller så kör man på tills motorn ger upp, vilket kanske är så som de flesta med gamla bilar gör. 

20 Mar 2024